4.4.12

ΕΟΚΑ - Γρηγόριος Αυξεντίου + 3/3/1957Ως γνωστόν, την 1-4-1955 ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων εναντίων των Άγγλων, που κράτησε μέχρι το 1959. Από τον επικό αγώνα ακολουθεί ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ με αυθεντικές εικόνες και στιγμιότυπα από τα βρετανικά αρχεία, της τελευταίας μάχης του υπαρχηγού της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών, Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος στο τέλος πεθαίνει φλεγόμενος μέσα στο κρησφύγετο΄ του!

ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΝΕΚΡΟΙ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΩΣ ΑΜΟΡΦΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΜΑΖΑ ΜΕΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΕ...

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας-ΔΙΓΕΝΗΣ, είχε στρατολογήσει τους νέους της οργάνωσης, στην πλειοψηφία τους, από τα κατηχητικά σχολεία της Μεγα-λονήσου. Ο δε Γρηγόρης Αυξεντίου όταν πέρασε στην αιωνιότητα πυρπολούμενος, ήταν μόλις 28 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΧΡΗΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΦΡΟΝΕΙΝ ΘΝΗΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤ' ΑΘΑΝΑΤΑ» (Ο Άρχων πρέπει τίποτε να μη σκέπτεται ως θνητός, αλλά ως αθάνατος), Βίας ὁ Πριηνεὺς 625-540 π.Χ.

X